لایحه سرقت خودرو و یک مثال برای استفاده از لایحه دفاعیه سرقت خودرو

لایحه سرقت خودرو

نمونه لایحه سرقت خودرو یکی از لوایح مهم و پرکاربرد در دادگاه‌ها محسوب می‌شود. این لایحه در گروه لایحه سرقت قرار می‌گیرد. پدیده سرقت خودرو یکی از جرائم و معضلات عمده کشور ما است. قانونگذاران همواره به ‌دنبال راه‌هایی برای پیشگیری از انواع سرقت، به‌ خصوص سرقت خودرو هستند. امروزه خودرو به‌ عنوان یکی از مهمترین دارایی‌های افراد محسوب می‌شود. سرقت خودرو موجب ورود ضررهای جبران ‌ناپذیری به صاحب آن می‌شود.

سرقت خودرو یکی از جرایمی است که ویژگی‌های محیطی در آن نقش گسترده‌ای دارند. یعنی مناطقی هستند که سرقت خودرو در آن‌ها بیشتر رخ می‌دهد و این ‌موضوع به‌ علت شایع بودن این نوع سرقت در این مناطق است. در بسیاری از مواقع، سرقت خودرو به‌ علت بی‌احتیاطی صاحب خودرو در رابطه با ایمن‌سازی خودرو انجام می‌شود. یعنی این شخص به قفل کردن خودرو بسنده کرده و سایر موارد مانند قفل فرمان، قفل پدال و توقف در محیط امن مانند پارکینگ و مواردی مانند آن را رعایت نمی‌کند.

سرانجام خودروی مسروقه برای لایحه سرقت خودرو

سرقت خودرو موضوعی است که به ‌علت دشواری تردد با خودروی مسروقه، معمولاً به اوراق کردن خودرو یا دزدیدن محتویات و تجهیزات، سپس رها کردن آن منتهی می‌شود. یعنی ممکن است سارق ابتدا خودرویی را سرقت کند، پس از گذشت چند روز یا چند هفته با دزدیدن لاستیک‌ها، ضبط پخش، باتری و مواردی مانند آن، خودرو را در یک خیابان یا جاده متروک رها کند. این‌ موضوع از موارد شایع سرقت خودرو محسوب می‌شود.

در این حالت، صاحب خودرو موضوع سرقت را به مراجع قضایی و پلیس گزارش می‌دهد. بعد از مدتی خودروی او بدون تجهیزات آن، در یک جاده‌ی متروک یا یک خیابان یا کوچه پیدا می‌شود.

گاهی ممکن است سرقت خودرو به اوراق شدن قطعات آن منتهی شود. در این حالت امکان یافتن و پس گرفتن خودرو بسیار ضعیف خواهد بود.

در مواقعی هم که سارق خودرو، خودروی مسروقه را با قیمت بسیار پایین‌تر از ارزش واقعی آن، به دیگری منتقل ‌کند، چنانچه مسروقه بودن خودرو، برای مراجع قضایی و انتظامی محرز شود، این شخص تحت تعقیب قرار می‌گیرد. با آغاز جلسات دادرسی، مالک اصلی خودرو علیه سارق، نمونه لایحه سرقت خودرو را تنظیم و به دادگاه تقدیم می‌کند. در صورتی ‌که معلوم شود خریدار از مسروقه بودن این خودرو اطلاع داشته‌ است، به مجازات مقرر برای خرید مال مسروقه محکوم می‌شود.

دلایل سرقت خودرو و تاثیر رعایت نکات ایمنی

خودرو یکی از ابزارهای اساسی برای حمل ‌و نقل سریع و آسان محسوب می‌شود. تقریباً همه خانواده‌ها حداقل یک خودرو دارند یا برای داشتن خودرو تلاش می‌کند. عوامل متعددی موجب افزایش آمار سرقت این وسیله پرکاربرد و ضروری شده‌ است که مهمترین آن‌ها فقر، بیکاری، کمبود و طمع سارقان خواهد بود.

کمبود توقف‌های ایمن و مجهز نبودن خودرو به امکانات ایمنی نیز از مواردی هستند که موجب افزایش سرقت خودرو توسط سارقان می‌شود. گاهی ممکن است با وجود حفاظت از خودرو همچنان سارقانی وجود داشته باشند که با استفاده از وسایل خاصی خودروی دیگران را سرقت کنند. توقف خودرو در خیابان یکی از عوامل مهم سرقت محسوب می‌شود زیرا خودروی پارک‌ شده در خیابان، زمینه سرقت را برای سارقان فراهم می‌کند تا بدون اتلاف وقت و به ‌راحتی آن را بربایند.

کاربرد نمونه لایحه سرقت خودرو ؛ در چه مواردی استفاده می‌شود؟

کاربرد نمونه لایحه سرقت خودرو در جایی است که صاحب خودروی مسروقه، علیه مرتکب در دادگاه اقدام می‌کند. او در متن لایحه دفاعیه سرقت خودرو درباره زمان و نحوه وقوع سرقت توضیح می‌دهد. سپس از قاضی درخواست می‌کند که به مجازات مرتکب و رد مال مسروقه دستور دهد. فرض کنید شخصی با مراجعه به اداره پلیس و مراجع قضایی اعلام می‌کند که خودروی او به سرقت رفته ‌است.

بعد از مدتی با پیگیری پلیس، افرادی به ‌عنوان سارق اتومبیل‌های آن منطقه شناسایی می‌شوند و به صاحب خودرو اطلاع داده می‌شود که این شخص دستگیر شده ‌است. در صورتی ‌که برای دادگاه احراز شود این شخص مورد نظر، سارق خودروی مسروقه بوده ‌است، به مجازات او رای می‌دهد. به ‌این‌ ترتیب در صورت وجود خودرو، سارق مکلف است آن را به صاحب خودرو پس بدهد. در غیر این صورت باید مثل یا قیمت آن را به صاحب خودرو بدهد.

گاهی ممکن است سرقت خودرو به اشتباه به شخصی نسبت داده شود و صاحب خودرو فردی را به‌ عنوان سارق به دادگاه معرفی کند. در این حالت، این شخص برای رفع تهمت سرقت، با تقدیم نمونه لایحه سرقت خودرو توضیحات خود را بیان می‌کند. در صورتی‌ که برای دادگاه محرز شود که این شخص مرتکب سرقت نشده‌ است، به برائت او رأی می‌دهد.

این لایحه زمانی کاربرد دارد که جرم سرقت نسبت به یک خودرو انجام شود.

چه زمانی نمونه لایحه سرقت خودرو را تنظیم می‌کنیم؟

سرقت خودرو از شایع‌ترین جرائمی است که موجب آسیب به احساس امنیت و آرامش شهروندان می‌شود. سرقت خودرو ممکن است موجب تحقق جرایم دیگر مانند تخریب خودرو، ضرب‌ و جرح بزه دیده، تصادفات عمدی و مواردی مانند آن شود. شخصی که خودروی او توسط دیگری ربوده شده ‌است، با مراجعه به دادگاه، نمونه لایحه سرقت خودرو را علیه مرتکب تنظیم و تقدیم می‌کند. او در متن نمونه لایحه سرقت خودرو درباره خواسته خود، مبنی ‌بر مجازات سارق و رد خودروی مسروقه به طور کامل توضیح می‌دهد. قاضی بر اساس علم خود و با توجه به محتوای لایحه دفاعیه سرقت خودرو ، در رابطه با این‌ موضوع تصمیم‌گیری می‌کند.

شرح کاربرد لایحه دفاعیه سرقت خودرو با مثال

فرض کنید شخصی با همکارش خصومت شخصی دارد. خودروی این شخص به‌ طور اتفاقی ربوده می‌شود. صاحب خودرو به‌ علت خصومت شخصی با همکارش با مراجعه به دادگاه مدعی می‌شود که او مرتکب سرقت خودرو شده ‌است. این شخص همکار خود را به ‌عنوان سارق به دادگاه معرفی می‌کند. با آغاز جلسات دادرسی، صاحب خودرو با تقدیم نمونه لایحه سرقت خودرو درباره سابقه اختلاف خود با همکارش و سرقت خودرو به ‌علت خصومت شخصی توضیح می‌دهد.

در مقابل همکار این شخص که مرتکب سرقت نشده و بر خلاف واقعیت، به او تهمت سرقت وارد شده‌ است، نمونه لایحه سرقت خودرو را به دادگاه تقدیم می‌کند. او ضمن تقدیم لایحه دفاعیه سرقت خودرو با ارائه دلایل و مدارک تلاش می‌کند که قاضی را قانع کند تا به برائت او رای دهد. این لایحه، در گروه انواع لایحه دفاعیه برای جرم سرقت قرار می‌گیرد. این شخص برای ثابت کردن بی‌گناهی خود، شهودی را به دادگاه معرفی می‌کند تا شهادت دهند این شخص در زمان سرقت خودرو نزد آن‌ها بوده و مرتکب سرقت نشده‌ است. در صورتی ‌که بی‌گناهی این شخص برای دادگاه محرز شود، قاضی به برائت او رای می‌دهد.

تاثیر دوربین مداربسته در لایحه با ذکر یک مثال

گاهی ممکن است سرقت خودرو در یک خیابان که مغازه‌هایی در آن وجود دارد، محقق شود. در این حالت دوربین‌های مداربسته این مغازه‌ها صحنه وقوع سرقت و چهره سارق را ضبط می‌کنند. صاحب خودرو با ارائه این فیلم به نیروی انتظامی، از آن‌ها درخواست می‌کند که به این ‌موضوع رسیدگی کنند. در صورتی ‌که پلیس سارق را شناسایی و دستگیر کند، او را برای انجام تحقیقات مقدماتی به دادسرا معرفی می‌کند.

چنانچه طبق تحقیقات دادسرا وقوع این بزه توسط سارق تایید شود، کیفرخواست صادره به‌ همراه سایر مدارک به دادگاه ارسال می‌شود. با آغاز جلسات دادرسی، صاحب خودرو با تقدیم نمونه لایحه سرقت خودرو درباره خواسته خود مبنی ‌بر مجازات مرتکب و رد خودروی مسروقه توضیحات کامل را بیان می‌کند. قاضی براساس شواهد و قرائن و با توجه به محتوای لایحه دفاعیه سرقت خودرو در رابطه با این ‌موضوع تصمیم‌گیری می‌کند.

اسناد و مدارک مرتبط با نمونه لایحه سرقت خودرو

زمانی ‌که نمونه لایحه سرقت خودرو را به دادگاه تقدیم می‌کنید لازم است که ضمن آن، مدارک و دلایل قابل ‌قبولی را به دادگاه ارائه دهید. مدارک مالکیت خودرو و مدارک شناسایی خود را به دادگاه ببرید. اگر در زمان سرقت خودرو افرادی در آنجا حاضر بوده‌اند، می‌توانید آن‌ها را به ‌عنوان شاهد به دادگاه معرفی کنید تا اطلاعاتی را در این زمینه به قاضی ارائه دهند. در شرایطی که سرقت خودرو توسط دوربین‌های مدار بسته، ضبط ‌شده است، می‌توانید با ارائه این فیلم به اطلاعات قاضی در رابطه با نحوه وقوع سرقت کمک کنید.

گاهی مرتکب بعد از ارتکاب سرقت، به این موضوع اقرار می‌کند. در این حالت اقرار مرتکب نیز برای ثابت شدن این بزه مؤثر است. در صورت نیاز، ارائه نظریه کارشناس رسمی دادگستری نیز در تصمیم‌گیری قاضی مؤثر خواهد بود. قاضی بر اساس علم خود و با توجه به متن نمونه لایحه سرقت خودرو درباره این ‌موضوع رای مناسب صادر را می‌کند.

احتراما پیشنهاد می‌کنیم:

برای رسیدگی به مساله مورد نظرتان و همچنین برای تنظیم یک لایحه کاربردی، حتما از یک مشاور حقوقی مجرب کمک بگیرید. برای این منظور می‌توانید درخواست مشاوره حقوقی تلفنی خود را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم. علاوه براین، تیم حقوقی احتراما، لایحه مورد نظر شما را تنظیم خواهد کرد. برای این منظور نیز کافی است که درخواست تنظیم لایحه را ثبت کنید. در کنار شما هستیم.

تنظیم لایحه سرقت از طرف شاکیتنظیم لایحه سرقت از طرف متهم

ثبت نظر یا سوال

تماس مستقیم با وکیل: 021 91 30 2800
همه روزه از: 8 صبح تا 7 شب